Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Cafe Central, ένα από τα ωραιότερα καφέ του κόσμου!

Το Cafe Central είναι ένα ιστορικό καφέ στο κέντρο της Βιέννης και σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα καφέ του κόσμου. Βρίσκεται στην οδό Herrengasse 14, κοντά στο  ανάκτορο Χόφμπουργκ.  
 
Στεγάζεται στο επιβλητικό Μέγαρο Palais Ferstel, ένα ιταλικού ρυθμού μέγαρο του 19ου αιώνα.  Ξεχωρίζει για τη μοντέρνα για την εποχή του νεογοτθική αρχιτεκτονική, με μαυριτανικές επιρροές, εμπνευσμένη από τα κτήρια της Βενετίας και της Φλωρεντίας.
  
Στα πρώτα χρόνια, το Ανάκτορο Ferstel στέγασε το Χρηματιστήριο της Βιέννης και την Αυστρο-ουγγρική Τράπεζα, ενώ από το 1906 φιλοξενεί διάφορα εμπορικά καταστήματα και το Καφέ Central που βρίσκεται στην πρώην κεντρική αίθουσα της τράπεζας. 
Την ίδια εποχή κατασκευάστηκε και η εμπορική στοά μέσα στο ίδιο μέγαρο.
Μπαίνοντας βλέπεις μια αίθουσα που περισσότερο θυμίζει παλάτι και όχι καφετέρια. Πολλά φώτα, κολώνες καθρέφτες, σκαλιστά ταβάνια με χρωματιστές λεπτομέρειες και πολλά χρυσά στοιχεία.  
Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις καφετέριες μέχρι τώρα και απολαύστε σοκολάτα βιενουά ή τον καφέ της αρεσκείας σας συνοδεία απαραιτήτως από ένα από τα εκπληκτικά γλυκά. 
 
Όλα τα γλυκά είναι τοποθετημένα σε βιτρίνα ώστε να μπορέσετε να τα δείτε πριν τα παραγγείλετε. Ευκαιρία να δοκιμάσετε το πασίγνωστο γλυκό της Βιέννης sachertorte. Είναι ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ με λεπτές στρώσεις μαρμελάδας βερίκοκο. 
Πολύ συχνά ένας πιανίστας παίζει κλασσικά κομμάτια στο πιάνο, δημιουργώντας ακόμα πιο ρομαντική ατμόσφαιρα. 

Μην φανταστείτε ότι θα ξοδέψετε πολλά λεφτά για να πιείτε καφέ σε τέτοιο περιβάλλον.... είναι πιο φτηνά από πολλά μέρη της Ελλάδας! Γύρω στα 3-4 ευρώ είναι όλα τα ροφήματα και τα γλυκά. Ο χώρος λειτουργεί και ως εστιατόριο, για τιμές δείτε το σχετικό μενού. 

tips
* Αγοράστε την Vienna Card που περιλαμβάνει μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, δωρεάν εισόδους και εκπτώσεις. 
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας εδώ
* Αεροπορικά εισιτήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου