Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Karlskirche: Η εντυπωσιακή εκκλησία της Βιέννης

Η εκκλησία του Αγίου Καρόλου (Karlskirche στα γερμανικά)  βρίσκεται στη νότια πλευρά του Karlsplatz στη Βιέννη.  Είναι μία από τις πιο σημαντικές μπαρόκ εκκλησίες στον κόσμο, με μοναδικό και πολύ εντυπωσιακό θόλο.
  
Μια μεγάλη τεχνητή λίμνη απέναντι ακριβώς από την εκκλησία ενισχύει την ομορφιά του κτιρίου, καθώς αυτό αντικατοπτρίζεται στο νερό. 



Ένα χρόνο μετά την τελευταία μεγάλη επιδημία πανούκλας, ο Charles VI, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δεσμεύτηκε να χτίσει μια εκκλησία για έναν πολίτη συνονόματό του, τον Charles Borromeo, ο οποίος ήταν γνωστός ως θεραπευτής για τους πάσχοντες με πανούκλα. 
Μετά από ένα αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ξεκίνησε η  κατασκευή το 1716 και ολοκληρώθηκε το 1737 . Η εκκλησία διέθετε αρχικά μια άμεση οπτική επαφή με τα ανάκτορα Hofburg.
Η πρόσοψη στο κέντρο, που οδηγεί στην βεράντα, αντιστοιχεί σε μια ελληνική στοά ναού.
Οι γειτονικές δύο στήλες, είναι σχεδιασμένες με βάση τη στήλη του Τραΐανού στη Ρώμη. Δίπλα τους ξεχωρίζουν δύο πύργοι, εμπνευσμένοι από το ρωμαϊκό μπαρόκ στυλ.  
Ο τρούλος έχει ύψος 70 μέτρα και ξεχωρίζει από μακρυά.
Το εσωτερικό του ναού είναι εξίσου εντυπωσιακό. Είναι γεμάτη πίνακες από διάφορους καλλιτέχνες. 
 
Ο διάκοσμος χαρακτηρίζεται από μάρμαρο και φύλλα χρυσού.
 
Το μεγάλο γυάλινο παράθυρο στο κέντρο  με το εβραϊκό  Γιαχβέ, συμβολίζει την παντοδυναμία του Θεού και ταυτόχρονα, μέσα από ζεστό κίτρινο του τόνο, την αγάπη του Θεού
 
Το εκκλησιαστικό όργανο
 
Λεπτομέρειες από την πρόσοψη του ναού
Η λίμνη και ένα όμορφο γειτονικό κτίριο
tips
* Να ανεβείτε οπωσδήποτε πάνω με το ασανσέρ, για να θαυμάστε από κοντά τον ζωγραφιστό τρούλο αλλά και να δείτε τη Βιέννη από ψηλά. 
* Αν έχει καλό καιρό θα απολαύσετε ένα περίπατο στη λίμνη και στο γειτονικό μικρό πάρκο με τα όμορφα λουλούδια. 
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου