Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τα πιο ήσυχα νησιά της Μεσογείου

Υπάρχουν περισσότερα από 200 νησιά στη Μεσόγειο και όμως το 90% των τουριστών επισκέπτεται το 10% των μεσογειακών νησιών. Δείτε τα 6 πιο ήσυχα και λιγότερο γνωστά νησιά που όμως αξίζει να επισκεφτείτε για αξέχαστες διακοπές μακρυά από τα πλήθη! 


Gozo, Μάλτα

Ένα πανέμορφο νησί, που προσφέρεται για ημερήσια εκδρομή αλλά και διαμονή, για όσους αναζητούν ένα όμορφο και ήσυχο μέρος για διακοπές. Εντυπωσιακά κτίρια, μπλε νερά και βράχια σε περίεργους σχηματισμούς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού. 


  • Πως θα πάτε: Φέρι μποτ αναχωρούν από την περιοχή Cirkewwa, με διάρκεια ταξιδιού μισή ώρα. 
  •   
  • Τι να κάνετε: Δείτε την πρωτεύουσα Victoria με το citadel Il-Kastel και οπωσδήποτε τον αρχαίο ναό Xaghra Ggantija. Μόλις 10 λεπτά με το ταχύπλοο βρίσκεται ακόμα ένα νησί,το Comino, γνωστό ως γαλάζια λίμνη. Δείτε περισσότερα εδώ

Pantelleria, Ιταλία
Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας με έκταση έκταση 83 τ.χλμ και 8.000 κατοίκους. Βρίσκεται πιο κοντά στην Τυνησία παρά στην Ιταλία και είναι ένα μικρό ηφαιστειακό νησί που θεωρείται ότι παράγει την καλύτερη κάπαρη στον κόσμο και ένα μοναδικό γλυκό κρασί που ονομάζεται  Passito.  Αγαπημένος προορισμός διάφορων διάσημων προσώπων, όπως του Giorgio Armani, που έχει τη δική του βίλα στο νησί. 
Πώς θα πάτε:  Υπάρχουν πτήσεις από πολλά ιταλικά αεροδρόμια και πλοίο από τη Σικελία, που κάνει περίπου 7 ώρες. 
  
  • Τι να κάνετε: Χαλαρώστε σε μια ιαματική ζεστή πηγή, δοκιμάστε  caponata με μελιτζάνες και κάντε  mountain bike.

Vis, Κροατία
Το πιο απομονωμένο νησί της Κροατίας στην Αδριατική θάλασσα με έκταση 89,7  τ.χλμ. και 3.600 κατοίκους. Η μαρίνα της πόλης φιλοξενεί πολλά γιοτ, κυρίως το καλοκαίρι αλλά γενικά είναι ένα ήσυχο νησί. Η παλιά πόλη είναι ιδιαίτερα γραφική ενώ η παραλιακή οδός ιδανική για καλοκαιρινές βόλτες. Για ακόμα περισσότερη ερημική εμπειρία, μπορείτε να πάτε στο απέναντι νησί Komiza. 
Πώς θα πάτε: Καθημερινά υπάρχει θαλάσσια συγκοινωνία από το Split, με διάρκεια 75 λεπτών με δελφίνι και 2,5 ώρες με φέρι μποτ. 
  
Τι να κάνετε: Γυρίστε το νησί με αυτοκίνητο ή ακόμα καλύτερα με σκούτερ, για να ανακαλύψετε κρυμμένες παραλίες και σπηλιες κατά μήκος της ακτής. Κάντε μια εκδρομή στην εκπληκτική σπηλιά Blue Grotto. Δοκιμάστε τοπικά κόκκινα ή λευκά κρασιά. 

Ιθάκη, Ελλάδα

Βρίσκεται κοντά στην Κεφαλονιά, ένα νησί με βουνά και μυθική υπόσταση, αφού ήταν το σπίτι του Οδυσσέα. Ένας απείραχτος παράδεισος με υπέροχες παραλίες και πεντακάθαρα νερά, μακρυά από τον μαζικό τουρισμό άλλων ελληνικών νησιών. 

  

  • Πώς θα πάτε: Η Ιθάκη συνδέεται ακτοπλοϊκώς καθημερινά με την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Πάτρα και τον Αστακό.
  • Τι να κάνετε: Κολυμπήστε στις ερημικές παραλίες με πρόβαση μόνο μέσω θαλάσσης, δοκιμάστε παραδοσιακά προιόντα και φρέσκα θαλασσινά, ανεβείτε στο μοναστήρι για μαγευτική θέα και κάντε περιπάτους βλέποντας την πλούσια φύση του νησιού. 

Formentera, Ισπανία
Βρίσκεται κοντά στην πολύβουη και πασίγνωστη Ίμπιζα, αλλά είναι το πιο ήσυχο νησί των Βαλεαρίδων. Πρόκεται για ένα παρατημένο από τους Ισπανούς νησί για πολλά χρόνια λόγω των πειρατικών επιδρομών που έγινε σταθμός των χίπις τη δεκαετία του 60 - οι Pink Floyd έφτιαξαν έναν δίσκο εκεί- με καταγάλανα καθαρά νερά. Οι περισσότεροι τουρίστες πηγαίνουν ημερήσια εκδρομή, όμως αξίζει να μείνετε αν θέλετε ήσυχες διακοπές. 
 
Πώς θα πάτε:  Το νησί συνδέεται ακτοπλοικώς με την Ίμπιζα, με συχνά δρομολόγια που διαρκούν μισή ώρα.
  
Τι να κάνετε: Χαλαρώστε στις ερημικές παραλίες του νησιού, δείτε την πρωτεύουσα, που μοιάζει περισσότερο με χωριό,  Sant Francesc, αναζητήστε φυσικά λασπόλουτρα στην μέση του νησιού και εξερευνήστε τον πολύχρωμο βυθό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου