Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Ανοιξιάτικο ταξίδι στο Άμστερνταμ

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος την πρωτεύουσα αλλά και άλλες πόλεις της Ολλανδίας, είναι αναμφίβολα η άνοιξη. 
  
 
Ο λόγος είναι το λουλούδι σύμβολο της χώρας, οι πανέμορφες τουλίπες που γεμίζουν με χρώμα κάθε γωνιά, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. 
 
Κάθε γωνιά του Άμστερνταμ στολίζεται από ολόχρωμες τουλίπες, μέσα σε μεγάλες γλάστρες, παρτέρια, πάρκα και κήπους. 
Οι κήποι Keunkehof ανοίγουν κάθε άνοιξη για να υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες. Αξίζει να αφιερώσετε μια μέρα εκεί, να δείτε και να χαλαρώσετε ανάμεσα σε τόσα λουλούδια που συνθέτουν πολύχρωμα χαλιά. 

Μπορείτε να πάτε με το ειδικό λεωφορείο Keukenhof express. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος, με το συνδυαστικό εισιτήριο που περιλαμβάνει την μετακίνηση με το λεωφορείο και την είσοδο στο πάρκο, με κόστος  36 ευρώ οι ενήλικες και 17,5 ευρώ το παιδικό. 
Ιδιαίτερο γεγονός αποτελεί η ετήσια λουλουδένια παρέλαση. Είναι άκρως εντυπωσιακό θέαμα γεμάτο χρώματα! Γίνεται κάποια μέρα κοντά στις 20 Απριλίου. 

Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε τα ολάνθιστα χωράφια, το Bollenstreek, που εκτείνονται σε απόσταση 20χλμ, ανάμεσα στις πόλεις Haarlem και Leiden. Είναι γεμάτα με τουλίπες, υάκινθους και άλλα λουλούδια.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου