Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τα καλύτερα ξενοδοχεία- δεντρόσπιτα στην Ευρώπη

Αν  ονειρευόσασταν να έχετε δεντρόσπιτο και δεν το καταφέρατε στην παιδική σας ηλικία, μπορείτε να περάσετε μία ή περισσότερες νύχτες σε κάποιο από αυτά τα μοναδικά δεντρόσπιτα- ξενοδοχεία που θα βρείτε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 

1. Tree Hotel, Lapland, Σουηδία
Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, μέσα σε μια δασώδη έκταση, περίπου 1 ώρα μακρυά από το αεροδρόμιο Luleå (Kallax). Έχει 10 δωμάτια, σάουνα και ένα εστιατόριο πολυτελείας! Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του στυλ, με όλες τις ανέσεις. 
Mirrorcube - Δωμάτιο που οι τοίχοι είναι καθρέφτες!
Δωμάτιο "η φωλιά του πουλιού"

Δωμάτιο UFO

2. Chateaux Dans les Arbres, Γαλλία
Βρίσκεται στην πόλη Dordogne στην νοτιοδυτική Γαλλία. Αποτελείται από 3 διαφορετικά δεντρόσπιτα που θυμίζουν κάστρο, έχει πισίνα, εστιατόριο και όλες τις ανέσεις! 

3. Cabanes als arbres, Ισπανία
 
Τα  10 δεντρόσπιτα προσφέρουν μια "φωλιά" για ξεκούραση και απόλυτη ηρεμία και εναρμόνιση με τη φύση. Τα σπίτια δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τρεχούμενο νερό, αλλά κεριά και μικρό ντεπόζιτο νερού. Στο κέντρο υπάρχει ένα τυπικό καταλανικό σπίτι που παρέχει στους ενοίκους των σπιτιών ντους, πισίνα και σαλόνι. 
 
 Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στην καρδιά του Sierra del Montseny, 95 χλμ από την Βαρκελώνη.

4. Meisters Irma, Ιταλία
Είναι ένα ξενοδοχείο που παρέχει δυνατότητα διαμονής σε ένα δεντρόσπιτο- σουίτα μέσα στους κήπους. Ένα πολυτελές σπίτι, ιδανικό για γαμήλιο ταξίδι, προτάσεις γάμου ή απλά για ρομαντική περιπέτεια. 
Θα το βρείτε στην πόλη Μεράνοστην αυτόνομη επαρχία του Μπολτζάνο δίπλα στα σύνορα με την Αυστρία στις Δολομιτικές Άλπεις.

5. Les Alicourts rerost, Γαλλία
Είναι ένα πεντάστερο  τουριστικό θέρετρο γεμάτο δέντρα, λουλούδια, χώρους κάμπιγκ και δεντρόσπιτα. 
Ιδανικός προορισμός και για οικογένειες, αφού υπάρχει δυνατότητα διαμονής έως και 6 ατόμων σε δεντρόσπιτο, θαλάσσιο πάρκο, λίμνη και πολλές άλλες δραστηριότητες
Βρίσκεται 2 ώρες μακρυά από το Παρίσι, στην περιοχή Pierrefitte Sur Sauldre. 

6. Het Kleine Paradjis, Ολλανδία
Είναι 2 δεντρόσπιτα φτιαγμένα από ξύλο οικολογικά επεξεργασμένο που παρέχουν μια ήσυχη και ρομαντική απόδραση. Το κάθε σπίτι έχει ηλεκτρισμό, δυνατότητες μαγειρέματος, καναπέ και διπλό κρεβάτι. 
Βρίσκονται στην περιοχή Φρίσλαντ (Friesland) στα βόρεια της χώρας, δίπλα στα σύνορα με τη Γερμανία. 

7. Baumhaus Hotel, Γερμανία
Βρίσκεται σε ένα εθνικό πάρκο στην νοτιότερη πλευρά της Γερμανίας, στην περιοχή Zentendorf στην Σαξονία, και αποτελείται από 8 δεντρόσπιτα και ένα ξύλινο κτίριο. Η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από φανταστικά στοιχεία όπως νεράιδες, ξωτικά και άλλα.  
Εκπληκτικό θέαμα η ανατολή του ήλιου που οι ένοικοι απολαμβάνουν από την ξύλινη βεράντα. 

8. Castle Cottages Tree house, Βρετανία
Χτισμένο σε ένα πελώριο δέντρο με μία σκάλα που μεταφέρει τους ενοίκους σε πολυτελή διαμονή με παράθυρα που βλέπουν τα κλαδιά και τα φύλλα του δέντρου. Η μεγάλη βεράντα προσφέρεται για χαλάρωση μέσα στην ησυχία και ηρεμία της φύσης. 
Βρίσκεται στην περιοχή Fittleworth στο West Sussex και αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου Castle Cottage B&B. 

9. Woodpecker Hotel, Σουηδία
Θυμίζει το σπίτι του Γούντυ του τρυποκάρυδου και βρίσκεται στην περιοχή Vasteras, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης. Βρίσκεται 13 μέτρα ψηλά σε ένα δημόσιο πάρκο και η μόνη πρόσβαση είναι μια σκάλα από σπάγκο! 
 

 10. Chateau de Canon cabane, Γαλλία
Πρόκειται για 5 δεντρόσπιτα με το ψηλότερο να είναι σε ύψος 22 μέτρα πάνω από το έδαφος, και να αποτελεί το ψηλότερο δεντρόσπιτο στην Ευρώπη. Τα δωμάτια έχουν καθιστικό και οικολογικό μπάνιο, ενώ το συγκρότημα παρέχει όλες τις ανέσεις και διάφορες δραστηριότητες. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου