Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Οι πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες του πλανήτη

1. Devil's Pool, Καταρράκτες Victoria, Livingstone, Ζάμπια
Σίγουρα η πιο επικίνδυνη και απέραντη πισίνα του κόσμου! Δημιουργείται από τους καταρράκτες μια φυσική κοιλότητα στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν αλλά μόνο από Σεπτέμβριο έως Οκτώβρη.
Θέλει αρκετή τόλμη πάντως για να πάει κάποιος εκεί και έχουν γίνει κάποια δυστυχήματα, οπότε καλύτερο είναι να πάτε με κάποιον ειδικό.

 2. Eco-Arqueological Park Ik Kil, Chichen Itza, Μεξικό
Πρόκειται για ένα "κενό" στο έδαφος, περίπου 26 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους που είναι γεμάτο νερό.  Έτσι δημιουργείται μια στρογγυλή φυσική πισίνα με γαλάζια και πράσινα νερά και πλάτος 60 μέτρων. 

Καταρράκτες σχηματίζονται γύρω γύρω και υπάρχει πλούσια φύση. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν εκεί από μια πέτρινη σκάλα. 

3. Havasu falls, Αριζόνα, Η.Π.Α
 Ένας καταρράκτης στο Grand Canyon που πέφτει από ύψος 27 μέτρων μέσα σε μια μεγάλη πισίνα. Το νερό έχει έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε ανόργανα άλατα. 
Οι επισκέπτες συνήθως δεν αντιστέκονται στην ιδέα μιας βουτιάς στα νερά του καταρράκτη!

4. To Sua Ocean Trench, Lalomanu, Upolu, Σαμόα
Tosua σημαίνει "γιγάντια τρύπα κολύμβησης" και θεωρείται ότι ποσότητες λάβας δημιούργησαν αυτές τις πισίνες καθώς και μονοπάτια δίπλα στον ωκεανό. 
Βρίσκεται περίπου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και η πρόσβαση γίνεται με μια μακρυά σκάλα που καταλήγει στη φυσική πισίνα.  

5. Kuang Si Falls, Luang Prabang, Λάος
 Αγαπημένος προορισμός για τους τουρίστες τις περιοχής, αυτοί οι καταρράκτες ξεκινούν από ρηχές πισίνες πάνω σε λόφο. 
Καταλήγουν στον μεγάλο καταρράκτη με ύψος 60 μέτρα. Εντυπωσιακό είναι το ζωηρό χρώμα των νερών! 

6. Blue Lagoon, Grindavik, Ισλανδία
Είναι γεωθερμικά λουτρά και αποτελούν ένα από ντα βασικότερα αξιοθέατα της χώρας. Βρίσκονται σε ένα χωράφι λάβας, περίπου 39 χλμ από το Ρέικιαβικ. 
Τα ζεστά νερά είναι γεμάτα άλατα και θεωρείται ότι θεραπεύουν δερματικά προβλήματα. Η μέση θερμοκρασία του νερού είναι 37-39 °C. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

7. Enchanted River, Hinatuan, Φιλιππίνες
Πρόκειται για ένα ποτάμι με θαλασσινό νερό που χύνεται σε μια πολύ βαθιά πισίνα. Βρίσκεται κοντά στον ωκεανό και πηγάζει από μια φυσική πηγή με αλμυρό νερό. 
Αποκαλείται "μαγεμένο" επειδή είναι πολύ μικρό και μοιάζει σαν να μην έχει αρχή, και εξαιτίας του βαθύ μπλε χρώματος του .

8. Pamukkale Thermal Pools, Pamukkale, Τουρκία
17 θερμές πηγές υπάρχουν στην περιοχή που καταλήγουν σε μια μεγάλη πισίνα με έκταση 240-300 τ.μ. Η θερμοκρασία του νερού είναι από 35 έως 100 βαθμούς, ενώ έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο όταν έρθει σε επαφή με το οξυγόνο σχηματίζει κάτι σαν ζελέ το οποίο σκληραίνει και γίνεται ένα είδος πετρώματος. 
Το τοπίο είναι πραγματικά μοναδικό και συγκαταλέγεται μέσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

9. Las Grietas, Galapagos Islands, Εκουαδόρ
Μια δροσερή πισίνα ανάμεσα σε δύο ψηλούς γκρεμούς, που μοιάζει σαν να έχει "ανοίξει" η γη. Είναι ουσιαστικά μικρά ανοίγματα του εδάφους γεμάτα με νερό. Από την πρώτη πισίνα οι επισκέπτες περνούν το χώρισμα από πέτρες και πηγαίνουν στη δεύτερη πισίνα. 
Όλη η εμπειρία είναι για όσους αγαπούν τις ριψοκίνδυνες καταστάσεις βέβαια αφού θυμίζει σκηνές από ταινίες φαντασίας! 

10. Litchfield National Park, Northern Territory, Αυστραλία
Πρόκειται για ένα πραγματικά τεράστιο πάρκο, 80 χλμ από την πόλη Darwin, με το πιο ιδιαίτερο σημείο να είναι οι καταρράκτες που καταλήγουν σε μια φυσική πισίνα για αναζωογονητικό κολύμπι. 
Η πρόσβαση γίνεται κατεβαίνοντας πολλά σκαλιά αλλά λένε ότι αξίζει ο κόπος και η κολύμβηση στην πισίνα που δημιουργείται από τους καταρράκτες είναι μοναδική εμπειρία. 

Πηγή λίστας: tripadvisor.com
Επιμέλεια κειμένων : traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου