Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Τα πιο εντυπωσιακά συντριβάνια της Ρώμης

Η Ρώμη έχει τόσα πολλά συντριβάνια που είναι δύσκολο να τα μετρήσει κανείς! Είναι περισσότερα από 1000 και θα τα βρείτε περπατώντας στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.
 
Fontana di Trevi
Ένα συντριβάνι που έγινε σύμβολο της Ρώμης! Χιλιάδες τουρίστες φωτογραφίζονται καθημερινά μπροστά σε αυτό το συντριβάνι με θέμα τον ωκεανό.
 
Στο κέντρο βρίσκεται μια μεταφορική φιγούρα, ο Ωκεανός, περιτριγυρισμένος από άλλες φιγούρες που συμβολίζουν τη γονιμότητα και την αφθονία. 
 
Συνήθεια πλέον των τουριστών, είναι να ρίχνουν ένα κέρμα στο συντριβάνι για καλή τύχη. Ο θρύλος λέει ότι όποιος ρίχνει ένα κέρμα πάνω από τον ώμο του, θα ξαναγυρίσει σίγουρα στη Ρώμη!  

Fontana dei Quattro Fiumi
 
Βρίσκεται στην πασίγνωστη πλατεία Piazza Navona και φτιάχτηκε γύρω στο 1650. 
Οι μαρμάρινοι γίγαντες συμβολίζουν τα μεγάλα ποτάμια του κόσμου, Νείλος, Γάγγης, Δούναβης και Rio della Plata.  

Το συντριβάνι του Ποσειδώνα
 Και αυτό το εκπληκτικό συντριβάνι βρίσκεται στην Piazza Navona. Πρόκειται για πολλά γλυπτά μαζί που αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα συντριβάνια της Ρώμης.  
 
Νηρηίδες με ιππόκαμπους και βέλη μαζί με τον Ποσειδώνα που παλεύει ένα καλαμάρι.

Fontana del Tritone
Το συντριβάνι του Τρίτων βρίσκεται στην Piazza Barberini και φτιάχτηκε το 1643. 
Παρουσιάζει το μυθολογικό ήρωα, Τρίτων, που σύμφωνα με τη μυθολογία φυσά μέσα σε ένα κοχύλι και με αυτό τον τρόπο μπορεί αν ελέγχει τη θάλασσα και τα κύματα.  Το κοχύλι το κρατούν τέσσερα δελφίνια. 
La Fontana dei Dioscuri 
 
Αυτό το συντριβάνι βρίσκεται στο λόφο Quirinale, γνωστός ως Monte Cavallo. Εκεί έμενε ο εκάστοτε πάπας από τα μέσα του 1500. 
 
Το συντριβάνι απαρτίζεται από δύο Διόσκουρους με ύψος περισσότερα από τα 5 μέτρα, αντίγραφο των ελληνικών αγαλμάτων του 5ου αιώνα π.Χ.
 http://www.booking.com/city/it/rome.el.html?aid=370440
 tips
* Προετοιμασία ταξιδιού στη Ρώμη
* Βόλτα στη Villa Borghese
Η πυραμίδα της Ρώμης

*Βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Ρώμη, πάντα στην καλύτερη τιμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου