Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Ταξίδι με το τρένο της σοκολάτας

Για τους λάτρεις της σοκολάτας υπάρχει το τρένο της σοκολάτας! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα τρένο παραδοσιακό εποχής Bell Époque ή σε ένα υπερσύγχρονο με πανοραμική θέα.
Αφετηρία του τρένου, η ελβετική πόλη Μοντρέ - Montreux. Οι Ελβετοί εξάλλου λατρεύουν τη σοκολάτα αφού κατά μέσο όρο καταναλώνουν 500 γραμμάρια την ημέρα!

   
Μέσα σε όμορφο φυσικό τοπίο, παράλληλα με τις σοκολατένιες λιχουδιές που προσφέρονται στους ταξιδιώτες, η διαδρομή με το τρένο της σοκολάτας μένει πραγματικά αξέχαστη.  Το τρένο αναχωρεί από την πόλη Μοντρέ με πρώτη στάση την πόλη  Gruyeres, όπου παράγεται το ομώνυμο διάσημο τυρί. 
   
Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε ένα εργοστάσιο τυριού και φυσικά να το δοκιμάσετε κιόλας. 
Στην περιοχή υπάρχει ένα γοητευτικό κάστρο. Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για εξερεύνηση ή για να φάτε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες.
Αμέσως μετά γίνεται αναχώρηση με επόμενη στάση την πόλη Broc. Εκεί θα επισκεφτείτε το εργοστάσιο σοκολάτας της Nestle, όπου θα απολαύσετε μοναδικές σοκολατένιες λιχουδιές, αρώματα και εικόνες.  
   
 Αργότερα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στην όμορφη πόλη του Μοντρέ, μέσα στο καταπράσινο τοπίο των Άλπεων, περνώντας από τη λίμνη Gruyeres. 
Το πρόγραμμα των τρένων είναι ως εξής: Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από Δευτέρα ως και Παρασκευή. Τον Ιούνιο, το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη. Ώρα αναχώρησης 9:00 το πρωί και επιστροφή στις 5:30 το απόγευμα.
Το ταξίδι κοστίζει 99 ελβετικά φράγκα για τους ενήλικες και 69 φράγκα για τα παιδιά. Στην τιμή περιλαμβάνεται η διαδρομή σε πολυτελή βαγόνια με άνετες θέσεις, καφές ή ζεστή σοκολάτα και κρουασάν, είσοδος στο  La Maison du Gruyère, μεταφορά με λεωφορείο από το La Maison στο χωριό και είσοδος στο  Cailler-Nestlé εργοστάσιο με δοκιμή σοκολατένιων γλυκισμάτων. 
Για να κλείσετε ταξίδι επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των ελβετικών τρένων πατώντας εδώ.  
Μπορείτε να συνδυάσετε το μοναδικό αυτό ταξίδι, με διαμονή στην όμορφη και γραφική πόλη Μοντρέ, χτισμένη στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, στα νοτιοδυτικά της Ελβετικής επικράτειας. 
Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες Ελβετικές πόλεις με  σημαντικότερο αξιοθέατο τον πύργος του Σιγιόν, που είναι χτισμένος σε ένα βραχονήσι μέσα στη λίμνη.

tips
* Κλείστε έγκαιρα το εισιτήριο σας με το τρένο της σοκολάτας για να βρείτε σίγουρα θέση!
* Προτιμήστε το τρένο με βαγόνια εποχής για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου