Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

To κατάλληλο ταξίδι για κάθε μήνα! (2ο μέρος)


Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα καταλληλότερα ταξίδια για κάθε μήνα, σε συνέχεια του 1ου μέρους που μπορείτε να δείτε εδώ.

Ιούλιος : Τανζανία και Κένυα
Ιδανικός μήνας για να δείτε την μεγάλη μετανάστευση των ζώων της περιοχής. Χιλιάδες γκνου και ζέβρες μετακινούνται με προορισμό το Serengeti, όπου θα μείνουν μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη, για να ξαναγυρίσουν πάλι πίσω! Ο καιρός είναι ξηρός με θερμοκρασία γύρω στους 28 βαθμούς. 

Άυγουστος: Κεμπέκ, Καναδάς
Κατάλληλη εποχή για επίσκεψη σε αυτή την ιστορική πόλη με σκοπό την ατέλειωτη διασκέδαση! Πλακόστρωτοι δρόμοι, εκλεκτικά καφέ και πλήθος δωρεάν θεαμάτων, όπως σόου από το διάσημο Cirque du Soleil, πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό St. Lawrence και προβολές στην μεγαλύτερη οθόνη του κόσμου, όλο τον μήνα. Ο καιρός καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς. 

Σεπτέμβριος: Κέιπ Τάουν, Νότιος Αφρική
Το Κέιπ Τάουν είναι πανέμορφο όλο το χρόνο και κυρίως την άνοιξη που τα ανθισμένα λουλούδια ξεφυτρώνουν παντού. Ωστόσο το φθινόπωρο είναι ευκαιρία για επίσκεψη γιατί οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες και τα ξενοδοχεία κάνουν προσφορές. Κατά μήκος των ακτών - με λίγη τύχη βέβαια- θα δείτε φάλαινες στην προσπάθεια να ζευγαρώσουν. Ευχάριστες θερμοκρασίες με δροσερά βράδια. 

Οκτώβριος: Μόναχο, Γερμανία
Ο λόγος είναι γνωστός και φυσικά πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρτι- περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες- με άφθονη μπύρα και τρέλα που ονομάζεται Octoberfest. Για το 2013 οι εκδηλώσεις διαρκούν από 21/9 έως 6/10.  Πολλοί ντόπιοι ντύνονται με παραδοσιακές στολές και φυσικά πίνουν πολλές μπύρες! Ο καιρός είναι δροσερός με μέση θερμοκρασία τους 16 βαθμούς και με τα βουνά της Βαυαρίας να είναι ντυμένα στα χρώματα του φθινοπώρου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη γιορτή εδώ

Νοέμβριος: Σίδνεϊ, Αυστραλία
300 μέρες ηλιοφάνεια και 50 παραλίες στα όρια της πόλης, κάνουν το Σίδνεϊ ελκυστικό για καλοκαιρινές (ενώ εμείς έχουμε φθινόπωρο προς χειμώνα) διακοπές. Τον Νοέμβριο είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τους μήνες που ακολουθούν γιατί θεωρείται η αρχή του καλοκαιριού, αυτό σημαίνει φυσικά και λιγότερος τουρισμός. 

Δεκέμβριος: Λονδίνο, Αγγλία
Το Λονδίνο φοράει τα γιορτινά του από πολύ νωρίς - σχεδόν από αρχές Οκτώβρη όλη η πόλη είναι στολισμένη. Οι βιτρίνες των καταστημάτων φαντασμαγορικές, το διάσημο πολυκατάστημα Harrods στολίζεται ολόκληρο με χιλιάδες φωτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα στις πλατείες, κάλαντα, υπαίθριες αγορές, πίστες πατινάζ, χριστουγεννιάτικο χωριό στο Hyde Park και πολλά άλλα καθιστούν τον Λονδίνο αγαπημένο προορισμό για τα Χριστούγεννα, αρκεί να πάρετε ζεστά ρούχα γιατί το κρύο είναι τσουχτερό. Δείτε περισσότερα για τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο εδώ

Με πληροφορίες από cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου