Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Cuevas de Mármol- Οι πιο όμορφες σπηλιές του κόσμου


Ονομάζονται Cuevas de Mármol και βρίσκονται στην λίμνη General Carrera, μια απομονωμένη λίμνη στα σύνορα Αργεντινής - Χιλής, στο μέσο της Παταγονίας.  
 Η λίμνη γεμίζει με τα νερά από τα παγόβουνα των Άνδεων  και το χρώμα των σπηλιών είναι ουσιαστικά αντανάκλαση των γαλάζιων νερών της λίμνης.
Βράχια από μάρμαρο, σμιλευμένα από τα κύματα, ξεπηδούν σε διάφορα σημεία της λίμνης κάνοντας το τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό και μοναδικό. 

Τα νερά καθρεφτίζονται πάνω στους μαρμάρινους όγκους και συνθέτουν ένα τοπίο που μοιάζει με κάτι μάλλον.....εξωπραγματικό!
Οι σπηλιές είναι προσβάσιμες με καραβάκια που λειτουργούν εκεί από διάφορες εταιρίες και πραγματοποιούν σύντομες ξεναγήσεις στην λίμνη και τους παράξενους μαρμάρινους σχηματισμούς της. 
Σε μερικά σημεία οι βάρκες πηγαίνουν μέσα σε μαρμάρινα τούνελ! Τα χρώματα και τα φώτα στα σπήλαια αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Στην αρχή της άνοιξης τα νερά έχουν χαμηλότερη στάθμη και έτσι οι σπηλιές έχουν πιο φυσικό χρώμα. 
 
Το καλοκαίρι όμως, όπου το βάθος της λίμνης μεγαλώνει, οι σπηλιές παίρνουν το πιο έντονο γαλάζιο χρώμα.
Κάτι ακόμα εντυπωσιακό είναι ότι στην περιοχή των σπηλιών υπάρχει ένα ήπιο μικροκλίμα, πολύ πιο ζεστό από το παγωμένο γεμάτο υγρασία κλίμα των Άνδεων! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου