Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη στο μουσείο των Abba στη Στοκχόλμη

Το μουσείο έκανε εγκαίνια πριν ένα περίπου χρόνο.  Βρίσκεται στο κέντρο της Στοκχόλμης και αναμένεται να αποτελέσει τη νέα τουριστική ατραξιόν της πόλης.
Οι ΑΒΒΑ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σουηδικά συγκροτήματα, ιδιαίτερα γνωστό από την νίκη του στην Eurovision to 1974 με το τραγούδι "Waterloo". Άλλα γνωστά τραγούδια τους είναι τα SOSMamma mia - που έγινε μιούζικαλ και ταινία και το Dancing Queen. 
 
Το μουσείο περιλαμβάνει τους χρυσούς δίσκους του συγκροτήματος, τα εντυπωσιακά κοστούμια από τις εμφανίσεις τους, πολλά προσωπικά αντικείμενα  ολογράμματα και διαδραστικές εκθέσεις. 
To studio
Διάφορα αντικείμενα σχετικά με τους Abba - πρωτοσέλιδα, βιβλία, κούκλες, ημερολόγια
Μερικά από τα κοστούμια από τις εμφανίσεις τους
Το χρυσό δωμάτιο
Στόχος του μουσείου είναι να κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται ως το πέμπτο - οι ΑΒΒΑ είναι τέσσερις  μέλος του συγκροτήματος. 
Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν ακόμα και να τραγουδήσουν και να χορέψουν στη σκηνή μαζί με τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, με τη βοήθεια των ψηφιακών ολογραμμάτων. 
Η εμπειρία σας αυτή καταγράφεται με φωτογραφίες και βίντεο και μπορείτε μετά να την δείτε βάζοντας τον προσωπικό κωδικό που αναγράφεται πάνω στο εισιτήριο σας στην ιστοσελίδα του μουσείου. 
Υπάρχει μάλιστα ένα πιάνο το οποίο συνδέεται με το μουσικό στούντιο του Benny, έτσι ώστε κάθε φορά που εκείνος παίζει στο πιάνο του, θα ακούγεται η αντίστοιχη μελωδία στο πιάνο του μουσείου! 
Εισιτήρια
Η τιμή για τους ενήλικες είναι 195 SEK και 50 SEK για τα παιδιά κάτω από 8 ετών. Με το ίδιο εισιτήριο μπορείτε να δείτε το Swedish music hall και την έκθεση για την ιστορία της σουηδικής μουσικής. Για να γλιτώσετε τυχόν ουρές απέξω, μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας online πατώντας εδώ
Πώς θα πάτε
Το μουσείο είναι στην οδό Djurgårdsvägen 68. 
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με το τραμ νούμερο 7 με αποβίβαση στη στάση Liljevalchs/Gröna Lund ή με το λεωφορείο 44 από το  Karlaplan, με αποβίβαση στη στάση Liljevalchs/Gröna.
Ωράριο
Καθημερινά 10-8
Στο μουσείο υπάρχει εστιατόριο και μαγαζί με μουσικά cd και άλλα προϊόντα σχετικά πάντα με τους Abba και γενικά την μουσική. 

tips
* Η Στοκχόλμη είναι μια πανέμορφη πόλη που αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε. Δείτε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της
*  Μπείτε στις γυάλινες γόνδολες της Στοκχόλμης
* Επιλέξτε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία της πόλης. Δείτε τα όλα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου