Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Parco dei Mostri: Το πάρκο των τεράτων

Το πάρκο των τεράτων ή όπως το λένε οι Ιταλοί, Parco dei Mostri, βρίσκεται στο χωριό Bomarzo, στην περιοχή Λάτσιο της Ιταλίας. Ονομάστηκε έτσι καθώς μέσα στο πάρκο υπάρχουν πολλά αγάλματα τερατόμορφα και υπερφυσικού μεγέθους, σκαλισμένα σε βράχους.
Orc - Ο μύθος λέει ότι τρώει παιδιά! Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν μέσα σε αυτό το γιγάντιο και τρομακτικό κεφάλι και να καθίσουν στα παγκάκια. 
  
Από τα ωραιότερα αγάλματα του πάρκου, το φτερωτό άλογο Πήγασος
Cerberus, σκύλος με τρία κεφάλια, φρουρός στις πύλες της κόλασης!
Η γιγάντια χελώνα
  
Πολλά αγάλματα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία
  
 Το τέρας της θάλασσας
Το συντριβάνι των νυμφών- το Νυμφαίο
Το πάρκο δημιουργήθηκε το 16ο μ.Χ. αιώνα, και συγκεκριμένα το 1552, στο βάθος μιας κοιλάδας από τον Pier Francesco Orsini, τον επονομαζόμενο Vicino (1528–1588) ως αφιέρωση για την σύζυγο του που είχε πεθάνει. Τότε ονομαζόταν η βίλα των θαυμάτων και ήταν το μοναδικό σε όλο τον κόσμο.  
Το σπίτι που γέρνει
Στα νεότερα χρόνια και μέχρι το 1970 το πάρκο ήταν εγκαταλελειμμένο ώσπου ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακαίνισης από την οικογένεια Bettini, και σήμερα ο κήπος που παραμένει ιδιωτική ιδιοκτησία αποτελεί μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο.  
 
Γιγάντια αγάλματα με μορφές όπως ο Πήγασος, η σειρήνα, διάφορα ζώα και άλλα περίεργα βρίσκονται σε κάθε γωνιά του παράξενου αυτού κήπου. 
Καθώς οι επισκέπτες περπατούν στον κήπο, έρχονται αντιμέτωποι με πολλά και διαφορετικά μυθικά τέρατα και ήρωες γνωστών παλιών παραμυθιών. 
Η Έχιδνα- μισή γυναίκα και μισή φίδι και δυο λιοντάρια
Κάθε διάδρομος και μια διαφορετική έκπληξη! Χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να εξερευνήσει κάποιος το πάρκο. 
Η Νύμφη ή αλλιώς η ωραία κοιμωμένη και ο σκύλος που την προστατεύει
Η μάχη του Ηρακλή, μια μάχη του καλού με το κακό
Ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας
Το πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου με τιμή εισόδου 10 ευρώ για τους ενήλικες και 8 ευρώ για τα παιδιά. 
Θέλει κάποια διαδικασία για να φτάσει κάποιος στο πάρκο με τα μέσα μεταφοράς. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το τρένο από την Ρώμη μέχρι την στάση Orte Scalo ή Viterbo και από εκεί να πάρουν λεωφορείο προς Bomarzo.
tips
*Δρομολόγια και πληροφορίες τρένων και λεωφορείων θα βρείτε εδώ
* Επιλέξτε μια μέρα με καλό καιρό, καθώς τόσο η ζέστη όσο και η βροχή θα κάνουν τη βόλτα λιγότερο ευχάριστη. 
* Μέσα στο πάρκο υπάρχει κατάστημα με σουβενίρ, ένα εστιατόριο με καλές τιμές, παιχνίδια για τα παιδιά, γήπεδο ποδοσφαίρου, περιοχή για πικνίκ και χώρος για πάρκινγκ. Για να φάτε στο εστιατόριο καλό είναι να κλείσετε τραπέζι από πριν.
* Τα ξενοδοχεία της πόλης Λάτσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου