Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Barra Airport: Το πιο περίεργο αεροδρόμιο του κόσμου!

Το Barra Airport βρίσκεται τον ευρύ ρηχό κόλπο του Traigh Mhor στα βόρεια άκρο του νησιού της Barra στη Σκωτία.  Το αεροδρόμιο είναι μοναδικό, γιατί είναι το μόνο αεροδρόμιο στον κόσμο που χρησιμοποιεί μια παραλία για αεροδιάδρομο!! 
Η παραλία έχει τρεις διαδρόμους, που χωρίζονται  από ξύλινα στηρίγματα. Όταν έχει παλίρροια οι διάδρομοι σκεπάζονται από τη θάλασσα.
Για αυτό το λόγο τα δρομολόγια των πτήσεων οργανώνονται ανάλογα με την παλίρροια. Πτήσεις έκτακτης ανάγκης περιστασιακά γίνονται τη νύχτα από το αεροδρόμιο, χρησιμοποιώντας ειδικές λωρίδες που μειώνουν την αντανάκλαση του νερού. Το αεροδρόμιο όμως έχει άδεια μόνο για πτήσεις την ημέρα. 
Η παραλία

Από το αεροδρόμιο γίνονται πτήσεις από και προς Γλασκόβη και στο νησί Benbecula, που βρίσκεται στον Ατλαντικό, δυτικά της Σκωτίας. 
Προσγείωση!

Η αμμώδης πανέμορφη παραλία είναι ανοιχτή για το κοινό. Υπάρχει ένας φάρος στον πύργο εναέριας κυκλοφορίας που όταν ανάβει σημαίνει ότι πρόκειται να γίνει πτήση και τότε απαγορεύεται η πρόσβαση στην παραλία. Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες το γνωρίζουν αυτό και σέβονται τους κανόνες. Εξάλλου ο καιρός εκεί δεν επιτρέπει και πολλά θαλάσσια μπάνια!!
H πινακίδα ενημερώνει τους πολίτες όταν το αεροδρόμιο είναι σε χρήση
Χιονισμένη παραλία-αεροδρόμιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου