Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη στους πιγκουίνους του Ντουμπάι!

Η έρημος είναι σίγουρα το τελευταίο μέρος που περιμένει κάποιος να δει χιόνι, πόσο μάλλον να βρεθεί δίπλα και να παίξει με αυτοκρατορικούς πιγκουίνους! Όμως το Ντουμπάι τα ανατρέπει όλα, αφού πλέον στο τεχνητό χιονοδρομικό του κέντρο φιλοξενεί είκοσι πιγκουίνους. 
  
Στο τεράστιο εμπορικό κέντρο Mall of the Emirates, στο χιονοδρομικό πάρκο, μετακόμισαν δέκα King και δέκα μικρότεροι πιγκουίνοι Gentoo, από το Sea World του Τέξας. 


Μένουν σε πολυτελές μέρος με μπόλικο χιόνι, πισίνα και άφθονα ψάρια! Έχουν όλα γεννηθεί στο Τέξας, δηλαδή σε περιβάλλον μακρυά από το φυσικό τους περιβάλλον στην Ανταρκτική. Είναι πολύ κοινωνικοί και τους αρέσει να βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο. 

Σε μια σπηλιά από χιόνι, που οι πιγκουίνοι νιώθουν σπίτι τους, οι επισκέπτες, ντυμένοι με τα ζεστά ρούχα του σκι, μπορούν να παίξουν, να χαιδέψουν και να αγκαλιάσουν τα υπέροχα αυτά πτηνά, υπό την επίβλεψη πάντα των εκπαιδευτών τους που μετακόμισαν μαζί τους από την Αμερική. 
 
Τα ασπρόμαυρα αξιαγάπητα πλάσματα λατρεύουν να παίζουν με φούσκες, παιχνίδια, σκοινιά και απολαμβάνουν την αγάπη των επισκεπτών. Οσοι πηγαίνουν εκεί, θέλουν να υιοθετήσουν ένα!!
Το πρόγραμμα αυτό λέγεται “Peng-Friend” και πρέπει να κλείσετε ραντεβού  online  αν θέλετε να το επισκεφτείτε. 
Όπως όλα τα πράγματα στο Ντουμπάι, έτσι και αυτό έχει διάφορες τιμές. Για παράδειγμα το πιο φτηνό εισιτήριο στοιχίζει 175 dirhams το άτομο και προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε 2 πιγκουίνους σε γκρουπ 10 ατόμων για 40 λεπτά. Το άλλο πακέτο περιλαμβάνει 14 πιγκουίνους για 4 άτομα για 90 λεπτά και στοιχίζει 500 dirham.  
Το χιονοδρομικό πάρκο διοργανώνει επίσης μια παρέλαση των πιγκουίνων, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν όλοι οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου