Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Βόλτα στο Phoenix park στο Δουβλίνο

Το πάρκο Φοίνιξ (Phoenix Park) βρίσκεται στο Δουβλίνο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα της Ευρώπης, με έκταση περίπου 7.000 στρέμματα. Το όνομα του προέρχεται από την κέλτικη φράση "Fionn Uisce" που σημαίνει καθαρό νερό και αναφέρεται σε μια πηγή που υπήρχε εκεί στο παρελθόν. 
Ιδανικός προορισμός για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης που προσφέρεται για περιπάτους και ξεκούραση. 
Ο κήπος του λαού (Victorian People's Flower Gardens) είναι ένας πανέμορφος και μεγάλος κήπος με λίμνες και παρτέρια γεμάτα όμορφα λουλούδια, όλα αυτά σε στυλ βικτοριανής εποχής. 
Εκεί βρίσκεται και το  Tea room του πάρκου με το όμορφο κιόσκι του. 
Αγαπημένη απόδραση για τα παιδιά και τους μεγάλους αποτελεί ο ζωολογικός κήπος της πόλης που βρίσκεται εκεί στο πάρκο. Πρόκειται για τον δεύτερο παλαιότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης που δημιουργήθηκε το 1830 (ο παλαιότερους είναι αυτός της Βιέννης).
 Περισσότερες πληροφορίες για τον ζωολογικό κήπο θα βρείτε εδώ
Στο πάρκο επίσης βρίσκονται δύο μνημεία. Το μνημείο Φοίνιξ έχει το σχήμα κορινθιακής στήλης με έναν φοίνικα- πτηνό- που αναδύεται από τις στάχτες του στην κορυφή. 
Το μνημείο Ουέλινγκτον, ολοκληρώθηκε το 1861, έχει ύψος 6 μέτρα και περιλαμβάνει 4 μπρούτζινες πλάκες από κανόνια της μάχης στο Βατερλό. 
Ένας ψηλός και λιτός σταυρός, ο λεγόμενος παπικός σταυρός, είναι εκεί ως μνημείο, στο σημείο όπου το 1979 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' τέλεσε τη θεία λειτουργία το 1979, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από το 1/3 των κατοίκων της Ιρλανδίας. 
Ένα εντυπωσιακό κτίριο του πάρκου είναι μια έπαυλη η οποία από το 1937 είναι η επίσημη κατοικία του Ιρλανδού προέδρου - από ότι καταλαβαίνετε τυχερός ο πρόεδρος!!
Το κάστρο Ashtown  είναι πολύ όμορφο  Εκεί στεγάζεται το κέντρο επισκεπτών, η καφετέρια του πάρκου, οι τουαλέτες, χώροι για πικ νικ και μια μεγάλη παιδική χαρά.
Ακόμα ένα κτίσμα είναι το φρούριο Magazine στην νοτιοανατολική πλευρά του πάρκου, αρκετά παρατημένο αλλά ακόμα εντυπωσιακό. 

Στο πάρκο ζουν πολλά ελάφια, σίγουρα θα δείτε κάποια να τριγυρίζουν ανάμεσα στα δέντρα. 
Tips
* To πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά και η είσοδος είναι δωρεάν.
* Για να γυρίσετε το πάρκο χρειάζεστε γύρω στις 3 ώρες. Εννοείται ότι αν θέλετε να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο απαιτείται περισσότερος χρόνος. 
* Στο πάρκο υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου και segway. 
* Θα βρείτε καφετέρια, πωλητές παγωτού, μαγαζί τσαγιού και πρόχειρου φαγητού.
* Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού πολλά λεωφορεία σταματούν εκεί. Επιλέξτε αυτό που σας εξυπηρετεί, καθώς σταματούν σε διαφορετικές εισόδους του πάρκου. Αναλυτικά τα λεωφορεία εδώ.
* Ο ζωολογικός κήπος ανοίγει κάθε μέρα από τις 9:30 το πρωί και το εισιτήριο στοιχίζει 16 €. Υπάρχουν οικογενειακά εισιτήρια(45,5 € για 2  ενήλικες και 2 παιδιά) και πιο φτηνά για παιδιά μέχρι 16 χρονών (11,5 € ευρώ). 
* Τα ξενοδοχεία της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου