Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινές διακοπές στον Καρφά της Χίου

Η Χίος είναι ένα πανέμορφο νησί, ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς διαθέτει πολλές και πεντακάθαρες παραλίες, όμορφα γραφικά χωριά και κάστρο στο κέντρο της πόλης.
Ο Καρφάς είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, μόλις 7 χλμ από το κέντρο της Χίου. 
Διαθέτει την μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με ψιλή άμμο, ρηχή για αρκετά μέτρα και ιδανική για παιδιά. 
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι η θάλασσα έχει μόνο άμμο, καθόλου φύκια ή πέτρες, ακόμα και σε μεγάλο βάθος, για αυτό και χαρακτηρίζεται ως θαλάσσια έρημος!
 
Μεγάλο μέρος της παραλίας έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες (με πληρωμή) αλλά υπάρχει πολύς χάρος για ψάθες! 
Στην μια πλευρά της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες. Επίσης υπάρχει δυνατότητα για διάφορα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια.
Διαμονή
Η περιοχή διαθέτει και άλλα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δείτε τα όλα εδώ.
Εμείς μείναμε στο Sideratos apartments, ένα εκπληκτικό συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτιο ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Μοντέρνα μεγάλα δωμάτια με έντονα χρώματα και μεγάλη βεράντα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι ιδιοκτήτες φιλόξενοι και εξυπηρετικοί. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!
Η θέα από τη βεράντα
 
Αυτό το καλοκαίρι επισκεφτείτε την Χίο και συγκεκριμένα τον Καρφά, για να κάνετε τα μπάνια σας σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Η κοντινή απόσταση από το κέντρο κάνει τις μετακινήσεις πολύ εύκολες. Με το λεωφορείο μπορείτε να κατεβείτε στην πόλη για να κάνετε τα ψώνια, τις βόλτες και να απολαύσετε ένα ποτάκι ή μεζεδάκια στο λιμάνι. Επίσης από το κέντρο μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για να πάτε σε όποιο άλλο μέρος του νησιού θέλετε. 
tips
* Ο Καρφάς προσφέρετε για ήσυχες διακοπές, ακόμα και τον Αύγουστο που ο τουρισμός είναι περισσότερος, υπάρχει ηρεμία και άπλα στη  παραλία! 
* Δείτε οπωσδήποτε τα Μεστά, το όμορφο μεσαιωνικό χωριό του νησιού. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
* Δοκιμάστε φυσική μαστίχα καθώς επίσης και άλλα προϊόντα με μαστίχα (όπως λικέρ, κουλουράκια, ανθρακούχο αναψυκτικό, κρέμες σώματος)

2 σχόλια:

  1. Υπέροχες παραλίες και τί όμορφα χωριά; ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ! Εμείς είχαμε πάει κοριτσοπαρέα και περάσαμε τέλεια!! Σίγουρα θα ξαναπάμε στο με΄λλον. Αξίζει να πατε στη Χίο έστω και για ένα τριήμερο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! Και βρίσκεις ακτοπλοϊκά σε νορμάλ τιμές. Εγώ τα έκλεισα από εδώ https://www.letsferry.gr/gr/upiresies/destinations/provoli-proorismou/hios Ευχαριστούμε για τις υπέροχες εικόνες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή