Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινό ταξίδι στο Reykjavik, απολαμβάνοντας τον ήλιο του μεσονυχτίου

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος την Ισλανδία, είναι το Καλοκαίρι και συγκεκριμένα οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος. Ο λόγος είναι απλός: ο καιρός! Το χειμώνα το Ρέικιαβικ έχει πολύ κρύο, θερμοκρασίες κάτω από το 0 και έντονες χιονοπτώσεις, ενώ το καλοκαίρι ο ήλιος λάμπει σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο!
 
Είναι η πόλη που θα απολαύσετε το γεγονός ότι ο ήλιος δεν δύει ποτέ και η νύχτα μοιάζει σαν πολύωρο ηλιοβασίλεμα. 

http://www.booking.com/city/is/reykjavik.el.html?aid=370440
Τι μπορείτε να κάνετε στο Ρέικιαβικ το καλοκαίρι:
1. Περπατήστε στις ακτές, αγαπημένο μέρος για τζόκινγκ, ποδηλατάδα αλλά και περπάτημα και κατευθυνθείτε σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία, το Sun Voyager. Είναι ένα γλυπτό που θυμίζει πλοίο των Βίκινγκς αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα φανταστικό πλοίο ωδή στον ήλιο. 
2. Επισκεφτείτε το εθνικό πάρκο Heiðmörk, στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης. Ένα τεράστιο πάρκο με πλούσια βλάστηση, περισσότερα από 30 είδη πτηνών και σχηματισμούς λάβας. Ξεχωρίζουν οι λεγόμενοι "κόκκινοι λόφοι" (Rauðhólar) που είναι τα απομεινάρια της λάβας.  
3. Μπείτε σε ένα φέρι μποτ και επισκεφτείτε το νησάκι Videy, έναν μικρό θησαυρό στην καρδιά της πόλης, όπου θα απολαύσετε συνδυασμό φύσης, ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού.  
Εκεί βρίσκεται και ο πύργος Imagine Peace, που φτιάχτηκε από τη γυναίκα του John Lennon, Yoko Ono. Πρόκειται για ένα πύργο φτιαγμένο από φώτα, στον τοίχο του οποίου γράφεται η φράση " Imagine Peace" σε 24 διαφορετικές γλώσσες. 
4. Κάντε μια βουτιά στα θερμαινόμενα νερά τις παραλίας Nauthólsvík που λειτουργεί από το 2001. Πρόκειται για μια τεχνητή γεωθερμική παραλία με αμμουδιά, ιδανική για κολύμπι κι ηλιοθεραπεία. Οι πολύ τολμηροί μπορούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του ατλαντικού ωκεανού, ακριβώς δίπλα! 
5. Δείτε την πόλη από ψηλά! Για την καλύτερη πανοραμική θέα, επισκεφτείτε το κτίριο ορόσημο "Perlan". Είναι ένα γυάλινο κτίριο με σχήμα θόλου και περιλαμβάνει εστιατόριο, καφετέρια και μια πλατφόρμα παρατήρησης με φανταστική θέα στην πόλη και τα προάστια. 
6. Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία σπα σε ένα από τα αμέτρητα σπα της πόλης, και αναζωογονηθείτε! Οι περισσότερες πισίνες είναι εξωτερικές, ωστόσο το νερό είναι ζεστό. Ξεχωρίζει το διάσημο Blue Lagoon.
7. Το καλοκαίρι η πόλη δεν κοιμάται ποτέ, λόγω του νυχτερινού ήλιου και της έντονης νυχτερινής ζωής! Αν σας αρέσει το clubbing θα απολαύσετε τη διάσημη νυχτερινή ζωή της ισλανδικής πρωτεύουσας!  Από Πέμπτη έως και Κυριακή, τα κλαμπ είναι ανοιχτά ακόμα και μετά τις 3 το πρωί. Να ξέρετε ότι το ποτό επιτρέπεται μετά τα 20 και ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο- ειδικά αν μικροδείχνετε!
8. Επισκεφτείτε το παλιό λιμάνι της πόλης για αξέχαστες βόλτες, αγορές και φαγητό. Eίναι ένα από τα πιο όμορφα και χρωματιστά σημεία της πόλης για περίπατο με εντυπωσιακή θέα προς το βουνό Esja.
 
 Εκεί επίσης θα δείτε το κέντρο εκδηλώσεων Ηarpa, ένα εντυπωσιακό κτίριο που από το 2001 που άνοιξε έχει πάρει πολλά βραβεία και έχει επίσης πολλούς επισκέπτες ετησίως.
Κάντε μια θαλάσσια εκδρομή για να δείτε φάλαινες! H εκδρομή αναχωρεί τα πρωινά από το λιμάνι. Πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.
9. Για μια αξέχαστη βόλτα, ακολουθείστε μια από τις δωρεάν ξεναγήσεις της πόλης, για να μάθετε τα πάντα για την ιστορία της. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
10. Εξερευνήστε την πόλη με το ποδήλατο! Νοικιάστε ποδήλατο και γυρίστε την πόλη μέσα από το εκπληκτικό δίκτυο δρόμων ποδηλάτου. Μια εναλλακτική πρόταση για να γλιτώσετε το πολύ περπάτημα! 
tips
* Δείτε την εκκλησία Hallgrímskirkja, με τον εντυπωσιακό πύργο που φαίνεται σχεδόν από όλη την πόλη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ
* Επισκεφτείτε το Iceland expo pavilion, στο κτίριο Harpa, του οποίου οι τοίχοι και το ταβάνι είναι διάφανα. Εκεί θα δείτε ένα φιλμ 15 λεπτών για την ισλανδική φύση. 
* Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι γύρω στους 11-15 βαθμούς, επομένως δεν θα πάτε με τα καλοκαιρινά σας! 
* Το νόμισμα της Ισλανδίας είναι η ισλανδική κορώνα- με την ισοτιμία αυτή τη στιγμή να είναι 1ευρώ = 149 κορώνες. 
* Μπορείτε να αγοράσετε την Reykjavik city card που προσφέρει δωρεάν εισόδους σε μουσεία και εκπτώσεις σε εστιατόρια, σπα κλπ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου