Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Χριστούγεννα στο Ταλίν- Αξιοθέατα, δραστηριότητες, φαγητό, διαμονή

Ένας από τους ωριμότερους προορισμούς για τις γιορτές, είναι αναμφίβολα το πανέμορφο Ταλίν, η πρωτεύουσα της Εσθονίας. Η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη για το 2019! 
Αψηφώντας το κρύο - μέση θερμοκρασία -2 βαθμοί Κελσίου- και ντυμένοι με ζεστά ρούχα και αξεσουάρ, μπορείτε να δείτε το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης στολισμένο και πιθανότατα χιονισμένο.


Raekoja plats - Πλατεία του δημαρχείου
Περπατήστε στα στολισμένα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης με τους πύργους, τις εκκλησίες και τα τείχη και κατευθυνθείτε στην πλατεία του δημαρχείου. Εκεί στολίζεται το μεγαλύτερο δέντρο της πόλης, λειτουργεί η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά και πίστα για πατινάζ. 

Χριστουγεννιάτικη αγορά
H χριστουγεννιάτικη αγορά είναι ανοιχτή καθημερινά από 15/11 έως 7/01, 10 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ. Ζεστά ροφήματα πωλούνται έως τις 11 το βράδυ. Οι μικροί πάγκοι πουλάνε γλυκά, ζαχαρωτά και χειροποίητα αντικείμενα. 
Δοκιμάστε τα λουκάνικα με ζεστό κρασί σε διάφορους τύπους, ακόμα και χωρίς αλκοόλ. Στο σπίτι Gingerbread θα βρείτε τα πασίγνωστα μπισκότα, στα οποία μπορείτε αν ζητήσετε να γράψουν το όνομα σας ή ότι άλλο θέλετε! 
Ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στην πλατεία καθημερινά από τις 12 έως τις 6. Συχνά υπάρχουν χορευτικά σώου, συναυλίες με μουσικούς και τραγουδιστές. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. Για τα παιδιά υπάρχει το καρουζέλ, 
Από την πλατεία ξεκινά το τρενάκι που κάνει βόλτα στα πλακόστρωτα στενά της πόλης. 

Reapteek-Το ιστορικό φαρμακείο
Βρίσκεται στην πλατεία του δημαρχείου και είναι το παλαιότερο και μάλιστα εν ενεργεία φαρμακείο στην Ευρώπη. 

Kohtouotsa
Είναι το πιο ψηλό σημείο της παλιάς πόλης και προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω και από τις στέγες και τους πύργους με φόντο τους ουρανοξύστες. Στο βάθος φαίνεται και ο πύργος της τηλεόρασης. 

Τα τείχη
Επισκεφτείτε το σημείο όπου τα τείχη ενώνουν τους τρεις πύργους, Nunna, Sauna και Kuldjala. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να ανεβούν και να εξερευνήσουν τους πύργους και το τείχος καθώς να και να δουν την πόλη από πιο ψηλά. Τα τείχη έχουν μήκος 1,9 χλμ και 20 πύργοι σώζονται μέχρι και σήμερα. 

St. Alexander Nevsky cathedral
Χτισμένος το 1900, ο ρώσικος ορθόδοξος ναός είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στο λόφο Toompea. 

Kadriorg palace
Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι, χτισμένο το 1718 που σήμερα στεγάζει το μουσείο  τεχνών της χώρας. Τόσο το κτίριο όσο και το πάρκο με τη λίμνη, αξίζουν να τα επισκεφτείτε και να περάσετε κάποιες ώρες λίγο έξω από το κέντρο. Δείτε περισσότερα εδώ

LauluValjak 
Μια τεράστια αρένα που φιλοξενεί συναυλίες εγχώριων αλλά και ξένων καλλιτεχνών. Το χειμώνα o χώρος μετατρέπεται σε τεράστια πίστα πατινάζ! 

Χιονοδρομικό κέντρο
Οι λάτρεις του σκι, μπορούν να επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο Vimka, μόλις 20 λεπτά δρόμο από το κέντρο της πόλης. 

Φαγητό
   

 

Δοκιμάστε κλασσικά χριστουγεννιάτικα εσθονικά πιάτα, όπως το sült (φωτο 1), χοιρινό με πατάτες, μαύρη πουτίγκα (φωτο 2), νόστιμες σαλάτες με λάχανο ή πατζάρι, χριστουγεννιάτικο ψωμί, vastlakukkel (φωτο 3), kringle (φώτο 4)  και σοκολατάκια.

Διαμονή
Τα ξενοδοχεία έχουν πολύ καλές τιμές, οπότε κοιτάξτε καλά ξενοδοχεία που να βρίσκονται κοντά στο ιστορικό κέντρο. Εμείς προτείνουμε το Hotel Olumpia που είχαμε υπέροχη φιλοξενία σε δωμάτιο με ατομική σάουνα και σε πολύ καλή, για τις παροχές του, τιμή! Το πρωινό καθαρό και προσεγμένο, η πισίνα εντυπωσιακή καθώς και όλοι του οι χώροι άνετοι και φωτεινοί. Δείτε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης εδώ
tips
* Δείτε περισσότερα για το Ταλίν, εδώ. 
* Ζεστό μπουφάν και παπούτσια, κασκόλ, σκουφί και γάντια απαραίτητα.
* Το φαγητό και η διαμονή είναι πολύ οικονομικά στο Ταλίν. 

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό άρθρο νομίζω με βοήθησε στην επιλογή Χριστουγεννιάτικου προορισμού! Θα ήθελα αν μπορούσατε να μας πείτε και για κάποιες βαλκανικές χώρες αν αξίζει να πάει κάποιος και για ποια αξιοθέατα της φύσης ξεχωρίζουν σε αυτές τις χώρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή