Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Φωτογραφικό ταξίδι στις ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία

Κάθε άνοιξη ολόκληρη η Ιαπωνία μεταμορφώνεται από τις ανθισμένες κερασιές (sakura στα γιαπωνέζικα). Το τοπίο των πόλεων και των πάρκων γεμίζει ροζ και λευκές αποχρώσεις από τα ανθισμένα δέντρα. 
 
 
Η γιορτή ονομάζεται  Hanami στα γιαπωνέζικα - που σημαίνει παρατήρηση των λουλουδιών- και ο κύκλος της άνθισης των κερασιών είναι μια υπενθύμιση για το ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος, αφού οι κερασιές μένουν ανθισμένες για περίπου 2 εβδομάδες. 
 Παράλληλα είναι μια ευκαιρία να βγουν έξω, να περπατήσουν και να απολαύσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο. Επίσης, το άνθισμα των κερασιών συμπίπτει και με την αρχή της σχολικής χρονιάς στην Ιαπωνία που είναι τον Απρίλιο και όχι τον Σεπτέμβριο όπως σε άλλες χώρες.. Πολλά σχολεία έχουν κερασιές στα προαύλια τους και οι γονείς συνηθίζουν να φωτογραφίζουν να παιδιά τους κατά την είσοδο τους στο σχολείο για πρώτη φορά κάτω από τα ανθισμένα δέντρα. 
Υπάρχουν πολλά μέρη σε όλη τη χώρα διάσημα για τα ανθισμένα δέντρα εκπληκτικής ομορφιάς, όπως πάρκα και θρησκευτικοί χώροι, που πλημμυρίζουν με κόσμο αυτή την εποχή. Οικογένειες διασκεδάζουν τρώγοντας με φίλους και συναδέλφους, ενώ τα βράδια, φέρνουν μπύρες, sake και συσκευές καραόκε για να γλεντήσουν την ομορφιά της φύσης. 
Είναι μια μεγάλη γιορτή που ελκύει πολλούς τουρίστες. Μάλιστα μεγάλες εταιρίες φτιάχνουν προϊόντα σχετικά με τις ανθισμένες κερασιές. 
 
Για παράδειγμα τα Starbucks σερβίρουν ένα παστέλ ροζ  Sakura Frappuccino ενώ τα διάσημα Kit-kat γίνονται ροζέ με γεύση κερασιού και ονομάζονται Sakura Kit Kat! 
Είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος την Ιαπωνία. Το Τόκιο και το Κιότο θεωρούνται ως ιδανικά μέρη για να δει κανείς την ομορφιά των ανθισμένων κερασιών, σε ένα από τα πολλά πάρκα που υπάρχουν εκεί. 
Πρώτα ανθίζουν τα δέντρα στο νησί Kyushu -κατά το τέλος Μαρτίου-και μετά καθώς ο καιρός ζεσταίνει, σε όλη την χώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία ενημερώνει τους πολίτες για την κίνηση του «μετώπου της ανθοφορίας» και οι εφημερίδες ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων. 
Ας δούμε μερικές από τις ωραιότερες φωτογραφίες των ανθισμένων κερασιών και ας ταξιδέψουμε έστω και νοερά μέχρι την μακρινή Ιαπωνία! 





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου