Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Περίπατος στην περιοχή Poblenou της Βαρκελώνης

Ένας αλλιώτικος περίπατος στο κέντρο της Βαρκελώνης στην ευρύτερη περιοχή του Poblenou, εκεί όπου κάποτε ήταν συγκεντρωμένα τα εργοστάσια καπνού της Καταλονίας.
Η περιοχή αναβαθμίστηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992, όταν πολλές αποθήκες της περιοχής μετατράπηκαν σε στούντιο καλλιτεχνών και φωτογράφων. Χτίστηκαν επίσης ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και πολλά εστιατόρια. 

Ο περίπατος ξεκινά από το σταθμό του μετρό Glories Catalanes, για να θαυμάσετε από κοντά το παράξενο κτίριο  με το όνομα Torre Agbar. 
  
Είναι ένας θολωτός κυλινδρικός πύργος με 33 ορόφους, που έχει χαρακτηριστεί ως ατέλειωτο μπλε πούρο, που στεγάζει την τοπική εταιρία νερού. 

 
Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί ακόμα ουρανοξύστες που στεγάζουν κυρίως γραφεία διάφορων εταιριών. Είναι ίσως το πιο σύγχρονο και μοντέρνο κομμάτι της Βαρκελώνης.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ψώνια στο πολύ όμορφο mall που βρίσκεται στον σταθμό Glories. Περιλαμβάνει εστιατόρια και σινεμά. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Προχωρώντας με τα πόδια ή το τραμ θα βρεθείτε  στο δρόμο Rambla del Poblenou, την κεντρική οδό που οδηγεί στη θάλασσα. 
Πρόκειται για ένα μεγάλο δρόμο με πολλά δέντρα, μεγάλα πεζοδρόμια, δρόμους για ποδήλατο και πολλά παγκάκια για ξεκούραση. Χαρακτηριστικό σκηνικό νωρίς το πρωί οι ηλικιωμένοι που απολαμβάνουν τον ήλιο και την κουβεντούλα μεταξύ τους. 
 Κάπου στη μέση του δρόμου βρίσκεται το μνημείο του γιατρού Ζοζέφ Τρούετα που άσκησε το επάγγελμα του σώζοντας ζωές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στον εμφύλιο πόλεμο. 
Προχωρώντας θα συναντήσετε πολλά όμορφα κτίρια που αξίζει να παρατηρήσετε, καθώς και το μνημείο για την ειρήνη. 
Πιο κάτω, φτάνοντας σε μια διασταύρωση θα δείτε ένα μικρό μαγαζί που συνήθως έχει ουρά από κόσμο που περιμένει να εξυπηρετηθεί. Είναι το κατάστημα El Tio Che, που άνοιξε το 1912, και πουλά παγωτό και turron, ένα τυπικό ισπανικό γλυκό με αμύγδαλα. Το παγωτό που δοκιμάσαμε δεν μας φάνηκε κάτι ιδιαίτερο, οι γεύσεις είναι πολύ απαλές και γενικά ελαφρύ σαν παγωτό. Το παραδοσιακό γλυκό αξίζει να το δοκιμάσετε αν σας αρέσουν τα γλυκά τύπου αμυγδαλωτά. 
Ακριβώς απέναντι βρίσκεται o εντυπωσιακός συναυλιακός χώρος, Casino de l'Aliança.

Παίρνοντας πάλι τραμ ή περπατώντας θα φτάσετε στην παλιά πλατεία Placa del Prim, που παραπέμπει σε πλατεία χωριού! Τόσο διαφορετικό και ιδιαίτερο που ξαφνιάζει τον επισκέπτη. Είναι μια μικρή πλατεία με δέντρα από την Αργεντινή, που λέγονται όμπου, και χαμηλά λευκά σπιτάκια. 
Αυτό είναι το πιο κεντρικό σημείο του Poblenou. Λέγεται ότι σε αυτή την πλατεία έζησαν μέλη του κινήματος Icaria Utopian στα μέσα του 19ου αιώνα, που αντιμάχονταν τον καπιταλισμό. 
Αν θέλετε να συνεχίσετε, στην πορεία συναντάτε έναν κήπο στην οδό Ramon Turró, που είναι αφιερωμένος στο Μαχάτμα Γκάντι. Εκεί βρίσκεται και το γλυπτό που έφτιαξε ο βραβευμένος με νόμπελ ειρήνης Adolfo Pérez Esquivel. 
Επιστρέφοντας στην οδό Paseo de Taulat, εμφανίζεται ένα βιομηχανικό κτίριο, το Τorre de les Αigues. Αυτός ο στρογγυλός πύργος με 63 μέτρα ύψος χτίστηκε για να αποθηκεύει νερό.
 Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται ο περίπατος που φυσικά μπορείτε να διαμορφώσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Διαφορετικά μπορείτε να πάτε στην παραλία Poblenou, μια αμμώδης ακτή με αρκετό κόσμο τις ζεστές μέρες. 
tips
*Χρησιμοποιείστε τα διερχόμενα τραμ για να γλιτώσετε κάμποσο περπάτημα. 
*Οι βασικοί σταθμοί μετρό που θα πάρετε για αυτόν τον περίπατο είναι οι Torres, Poblenou και Selva de Mar. 
*Όλη η διαδρομή είναι περίπου 3,5 χλμ. 
*Πολλά μοντέρνα εστιατόρια υπάρχουν στην κεντρική οδό Rambla del Poblenou. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου