Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο Μουσείο Νταλί στην Ισπανία

Στη δεύτερη επίσκεψη μας στην Βαρκελώνη, αποφασίσαμε να πάμε στο μουσείο Νταλί που βρίσκεται στην περιοχή Figueres (Φιγκέρες), εκεί όπου γεννήθηκε ο καλλιτέχνης. Αρχικά μας τράβηξε την προσοχή το εντυπωσιακό κτίριο όταν το είδαμε σε έναν τουριστικό οδηγό!
 
Στο Φιγκέρες πας πολύ εύκολα με τρένο από την Βαρκελώνη σε περίπου 1,5-2 ώρες. Από το σταθμό του τρένου είναι περίπου 10 λεπτά με τα πόδια ως το μουσείο. Προτιμήστε το πιο γρήγορο τρένο, κάνει λιγότερες στάσεις. Γενικά έχει πολύ συχνά δρομολόγιο και είχε λίγο κόσμο στα βαγόνια. Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια δείτε εδώ


Η είσοδος του μουσείου

Στην πόλη αυτή πας αποκλειστικά για το μουσείο, δεν έχει κάτι άλλο ενδιαφέρον να δει κανείς. Είναι μια ήσυχη πόλη, μοιάζει λες και όλος ο κόσμος είναι έξω από το μουσείο περιμένοντας στην ουρά! Πάθαμε πλάκα όταν φτάσαμε στο μουσείο....γιατί αντικρίσαμε μια πελώρια ουρά, δεν νομίζω να έχω περιμένει παραπάνω σε ουρά ποτέ μου!!! 
  
Μετά από περίπου 1,5 ώρα, αρκετή κατανάλωση νερού, παγωτού και χυμών (είχε και λίγη ζεστούλα!) αγοράσαμε τα εισιτήρια. Το καλό είναι ότι όσο περιμέναμε θαυμάζαμε το μοναδικό κτίριο και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες. 
  
Το εσωτερικό του μουσείου είναι πολύ ενδιαφέρον τόσο ως κτίσμα όσο και ως προς τα εκθέματα του. 
 
Το μουσείο είναι πολύ καλά οργανωμένο, σου δίνουν και έναν χάρτη μπαίνοντας για να ξέρεις που να πας και τι βλέπεις. 
Η εσωτερική αυλή
Τα εκθέματα περιλαμβάνουν πίνακες, γλυπτά και έπιπλα με χαρακτηριστικό το ιδιόμορφο στυλ του Νταλί. Η τεχνική του  πραγματικά μοναδική, προχωρημένη και ιδιαίτερη. 
Μάλλον ο πιο εντυπωσιακός πίνακας - παρουσιάζει το πρόσωπο του Νταλί και μέσα σε αυτό το γυμνό σώμα της συζύγου του!
  
Μερικά από τα εκθέματα
 
 
 
 
 
 
Tips: 
* Η διαδρομή με το τρένο είναι ευχάριστη και περνά γρήγορα η ώρα. Υπάρχει τρένο που κάνει λιγότερες στάσεις και επομένως είναι πιο σύντομο και μια ιδέα πιο ακριβό. Καλό είναι όμως να το προτιμήσετε για να πάτε πιο γρήγορα! 
* Δεν χρειάζεται να είστε λάτρεις του Νταλί για να πάτε στο μουσείο, είναι απλά μοναδικό και πιστεύουμε ότι αποζημιώνει τον κάθε επισκέπτη.
*Το εισιτήριο για το μουσείο στοιχίζει 12 ευρώ και είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 9 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου