Τρίτη 2 Απριλίου 2013

London Dungeon, ένα διαφορετικό αξιοθέατο

Πρόκειται για ένα αλλιώτικο αξιοθέατο της αγγλικής πρωτεύουσας που συναρπάζει τους επισκέπτες. Το London Dungeon είναι ουσιαστικά ένα πρωτότυπο μουσείο που ξεναγεί στο σκοτεινό παρελθόν  και τις κακόφημες γειτονιές του Λονδίνου. Εδώ και 40 χρόνια οι επισκέπτες ταξιδεύουν μέσα στην ιστορία 1000 χρόνων σε περίπου 90 λεπτά.
Οι επισκέπτες πηγαίνουν από το ένα θέαμα στο άλλο καθοδηγούμενοι από τους έμπειρους ηθοποιούς του σώου. Ο χώρος είναι σκοτεινός και θα σας βάλει από την αρχή στο πνεύμα! Μην τρομάζετε, όλα είναι σκηνικά και οφθαλμαπάτες! Πρόκειται για μια ολοζώντανη περιήγηση 360°.
Αρχικά βρίσκεστε στην κρύπτη της εκκλησίας All Hallows Church, όπου ο φύλακας της σας καλωσορίζει με παράξενη φωνή. Ανοίγοντας την πόρτα της κρύπτης βρίσκεστε στο "Λαβύρινθο των χαμένων ψυχών" αρκετά τρομακτικό και αστείο παράλληλα! Μην τρομάξετε αν δείτε ανθρώπους ντυμένους με ρούχα της εποχής να κυκλοφορούν ανάμεσα σας!!


Στην συνέχεια θα βρεθείτε στο 1665, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πανούκλας στο Λονδίνο. Αυτό σημαίνει ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι πτώματα! Θα συναντήσετε έναν επιζών ο οποίος θα σας πει πως έζησε την κατάσταση και θα σας οδηγήσει σε μια οδό που αναπαριστά το χάος της εποχής.
Δεν θα μπορούσε να λείπει και το γεγονός της μεγάλης φωτιάς του Λονδίνου το 1966. Εκεί θα βρεθείτε σε έναν παραδοσιακό φούρνο όπου θα δείτε ένα βίντεο ενώ παράλληλα θα βγαίνουν καπνοί και άλλα εφέ. Ακολουθεί το σόου του αίματος, με έναν γιατρό να χειρουργεί ανορθόδοξα! Εκεί ζητούν έναν εθελοντή από το κοινό, συνήθως άντρα και φυσικά πέφτει γέλιο...ίσως και φόβος (όπως το πάρει κανείς)!!
Η κάμαρα των βασανιστηρίων είναι το πιο πολυδιαφημισμένο κομμάτι του μουσείου. Ο βασανιστής βάζει τους επισκέπτες  φυλακισμένους (εσάς δηλαδή!) στη σειρά και επιλέγει τυχαία έναν- πάλι άντρα- για να δείξει τα βασανιστήρια!
Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε σε μια αίθουσα δικαστηρίου του 18ου αιώνα, αλλά και στην εποχή του πασίγνωστου κουρέα, του Τζακ του αντεροβγάλτη και της Mary Tudor, γνωστό ως ματωμένη Μαίρη (Bloody Mary). Όπως καταλαβαίνετε είναι μια γεμάτη εμπειρία, που μεταφέρει τους επισκέπτες σε εποχές μυστηρίου, τρόμου και σασπένς. Δείτε το διαφημιστικό βίντεο για να καταλάβετε περισσότερα!

Πώς θα πάτε
Θα το βρείτε σε νέα διεύθυνση, αφού μεταφέρθηκε από τον Μάρτιο 2013, στην οδό Westminster Bridge Road, 4-5 λεπτά περπατώντας από τον σταθμό Waterloo. Θα τι βρείτε πολύ εύκολα αφού βρίσκεται ανάμεσα στο London Eye και το Ενυδρείο.
Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 10-5
Πέμπτη 11-5
Σαββατοκύριακο 10-6
Κατά τη διάρκεια των διακοπών του πάσχα και των Χριστουγέννων καθώς και το καλοκαίρι είναι ανοιχτό ως τις 7 το απόγευμα.
Το εισιτήριο για τους ενήλικες στοιχίζει £24.60 και £22.00 αν κλείσετε online - έτσι γλιτώνετε και την ουρά στα ταμεία! Πατήστε εδώ για εισιτήρια!


tips
* Εμείς επισκεφτήκαμε το London Dungeon στην παλιά του διεύθυνση και μας άρεσε πολύ! Το καινούριο μάλιστα έχει ακόμα περισσότερες σκηνές. 
* Ανάμεσα στους επισκέπτες κυκλοφορούν πολλοί ηθοποιοί του σόου με σκοπό να σας τρομάξουν....όσο και να προσπαθήσετε πάλι δεν θα γλιτώσετε!! Έχει όμως πολύ πλάκα αρκεί να σας αρέσουν τέτοια θεάματα- ναι δεν είναι για όλους!!
* Δεν είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες οι σκηνές είναι πολύ ρεαλιστικές και ο φωτισμός χαμηλός. 
* Συνδυάστε την επίσκεψη σας εκεί με μια αξέχαστη βόλτα στον τροχό του Λονδίνου, το London Eye, για να θαυμάσετε από ψηλά την πόλη. Δείτε σχετικό άρθρο μας εδώ
* Υπάρχουν αντίστοιχα Dungeon στις πόλεις: York , Blackpool, Εδιμβούργο  Βερολίνο, Αμβούργο και Άμστερνταμ.  
*Όλη η λίστα με τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο, με αντικειμενική βαθμολογία και τις καλύτερες τιμές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου