Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τα πιο εντυπωσιακά συντριβάνια του κόσμου

1. Moonlight Rainbow Fountain, Σεούλ
Η πιο μεγάλη γέφυρα-συντριβάνι που φυσικά έχει μπει στα ρεκόρ Γκίνες. Φωτίζεται στα χρώματα του ουράνιου τόξου και είναι πραγματικά εντυπωσιακή ιδιαίτερα το βράδυ. Το συντριβάνι προβάλει εικοσάλεπτα σόου καθημερινά. 


2. La Joute Fountain, Μόντρεαλ
Η φωτιά δίνει ένα ασυνήθιστο και μοναδικό στοιχείο σε αυτό το μπρούτζινο συντριβάνι. Μοιάζει σαν να γίνεται μια πάλη ανάμεσα στο νερό και τις φλόγες. Ο χορός διαρκεί 32 λεπτά και διαδραματίζεται κάθε ώρα τα καλοκαιρινά απογεύματα. 

3. Το συντριβάνι της ευημερίας, στην πόλη Suntec, Σιγκαπούρη
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα συντριβάνια του κόσμου. Το νερό θεωρείται ότι φέρνει τύχη σε όσους το ακουμπούν. Συχνά εμφανίζονται προσωπικά μηνύματα με λέιζερ πάνω στο νερό που αναβλύζει από αυτό το μπρούτζινο συντριβάνι. Είναι πολύ δημοφιλές μέρος για προτάσεις γάμου!!

4. Swarovski Fountain, Αυστρία
Ένας ευγενικός γίγαντας με κρυστάλλους για μάτια και ένα συντριβάνι από το στόμα, ξεπροβάλει σε ένα λόφο στην πόλη Wattens της Αυστρίας. Το συντριβάνι φτιάχτηκε από τον καλλιτέχνη   André Heller το 1995 για να γιορταστεί η 100η επέτειος από την εύρεση του διάσημου κρυστάλλου Swarovski. 

5. Stravinsky Fountain, Παρίσι
Το μοντέρνο αυτό συντριβάνι φτιάχτηκε το 1983 και περιλαμβάνει 16 κινούμενα αγάλματα που αντιπροσωπεύουν τις συνθέσεις του Ιγκόρ Στραβίνσκι. Πολύ εντυπωσιακό με έντονα χρώματα και ιδιαίτερο σχεδιασμό. 

6. Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη
Ο θρύλος λέει ότι όποιος ρίξει ένα νόμισμα στο νερό, κάποια μέρα θα γυρίσει πάλι στη Ρώμη, στην πόλη με τα 300 συντριβάνια! Είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ συντριβάνι της πόλης ύψους 26 μέτρων. Το όνομα "Φοντάνα ντι Τρέβι" σημαίνει "κρήνη στους τρεις δρόμους". 

7. Crown Fountain, Σικάγο
Βρίσκεται στο Millennium Park και αποτελείται από δύο γυάλινους πύργους που προβάλλουν εικόνες από 1000 κατοίκους της πόλης, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι το νερό κυλά από το στόμα τους! Σε ζεστές μέρες πολλοί κάθονται ακριβώς από κάτω για να βραχούν ή απλά δροσίζουν τα πόδια τους στα νερά που μαζεύονται μπροστά στο συντριβάνι. 

8. Pinapple - Συντριβάνι ανανάς, Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα
Για τον αμερικανικό νότο, ο ανανάς είναι σύμβολο φιλοξενίας, επομένως αυτό το εντυπωσιακό συντριβάνι στολίζει πολύ όμορφα το βραβευμένο πάρκο της περιοχής. 

9. The Grand Cascade, Ρωσία
Φτιάχτηκε το 1720 στις αυλές του παλατιού Peterhof Palace στην Αγία Πετρούπολη. Ένα σύμπλεγμα από 64 διαφορετικά συντριβάνια με περισσότερα από 200 αγάλματα.  Το κεντρικό συντριβάνι παρουσιάζει τον Σαμψών να παλεύει με ένα λιοντάρι το οποίο βγάζει νερό και το πετά σε μεγάλο ύψος. 

10. Burj Khalifa, Ντουμπάι
Με 6.600 φωτάκια, 25 προβολείς και σχεδόν 1.500 ξεχωριστά συντριβάνια, βρίσκεται στην τεχνητή λίμνη Burj και αποτελεί το μεγαλύτερο συγχρονισμένο σώου φωτός και μουσικής στον κόσμο. Είναι τρομερά εντυπωσιακό και αξίζει επίσκεψη την ημέρα αλλά ιδιαίτερα τη νύχτα. 

11. Aqua Mall , Busan, Νότια Κορέα
Το μεγαλύτερο εσωτερικό συντριβάνι στον κόσμο, επιτρέπει στο νερό να κατεβαίνει από το ταβάνι αλλά και να ανεβαίνει ξανά. Κάθε ώρα λαμβάνει χώρα ένα δεκάλεπτο σόου με μηνύματα και εικόνες πάνω στο νερό, υπό τον ήχο μουσικής από όλα τα είδη. 

12. Charybdis, Αγγλία
Η ονομασία προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και βρίσκεται στο Seaham Hall στην πόλη Sunderland. Η Χάρυβδη ήταν μια νύμφη του νερού που τιμωρήθηκε από τον Δία. Το συντριβάνι τελείωσε το 2000 από τον William Pye, ο οποίος εφηύρε την ιδέα της περιστροφής του νερού, χρησιμοποιώντας νερό με μεγάλη πίεση που βγαίνει μέσα από έναν ακρυλικό κύλινδρο.  

13. The Magic Circuit of Water, Λίμα, Περού
  
Τα 13 συντριβάνια στο Parque de la Reserva έκαναν πάταγο στο άνοιγμα τους το 2007 και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. Υπάρχει το παραδοσιακό συντριβάνι, το ρομαντικό, των ψευδαισθήσεων, της μαγείας και του λαβύρινθου ονείρων.Αν περπατήσετε κάτω από το συντριβάνι του οποίου τα νερά διαμορφώνουν μια γέφυρα,ετοιμαστείτε να βραχείτε λιγάκι! 

14. Bellagio ξενοδοχείο, Λας Βέγκας
Κάθε μισή ώρα τα απογεύματα και συχνότερα το βράδυ, τα συντριβάνια μπροστά στο διάσημο ξενοδοχείο πρωταγωνιστούν σε ένα δωρεάν μουσικό σόου με 5.000 φωτάκια. Κατά μήκος μιας τεχνητής λίμνης, το θέαμα είναι μοναδικό και συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο. 

15. Tivoli Villa d’Este, Ιταλία
Οι κήποι αυτής της πανέμορφης βίλας του 18ου αιώνα στην ιταλική πόλη Τίβολι, είναι γεμάτοι πολυάριθμα και εντυπωσιακά συντριβάνια. Ξεχωρίζουν το συντριβάνι του Ποσειδώνα και το συντριβάνι του δράκου.

Πηγή λίστας: travelandleisure.com
Επιμέλεια και μετάφραση κειμένων: TravelTips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου