Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η Ευρώπη για νέους ταξιδιώτες

Οι διάσημοι τουριστικοί οδηγοί Lonely Planet παρουσιάζουν τους δέκα βασικότερους σταθμούς για κάποιον που ταξιδεύει στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Είναι δέκα πόλεις που μπορεί ο ταξιδιώτης να επισκεφτεί τη μία μετά την άλλη ή σε μεμονωμένα ταξίδια. 

Μια πόλη γεμάτη αξιοθέατα χρειάζεται αρκετές μέρες για να την εξερευνήσετε. Ξεχωρίζουν ο Πύργος του Λονδίνου, το Big Ben, το παλάτι του Μπάκιγχαμ με το εκπληκτικό πάρκο απέναντι του, το Βρετανικό μουσείο, η γκαλερί Tate Modern, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, η Oxford street με τα όμορφα μαγαζιά και πολλά ακόμα μουσεία και αξιοθέατα. 


Από το Λονδίνο με το γρήγορο τρένο που περνά από το υποθαλάσσιο τούνελ μπορείτε εύκολα να βρεθείτε στο ρομαντικό Παρίσι. Εκεί θα δείτε το μουσείο του Λούβρου, το παλάτι των Βερσαλιών, την αψίδα του Θριάμβου, την Παναγία των Παρισίων και πολλά ακόμα. Οπωσδήποτε για δείπνο ή απογευματινό καφέ στην Μονμάρτρη

Ταξιδεύοντας τη νύχτα με τρένο, θα βρεθείτε στην χρωματιστή και μαγευτική Βαρκελώνη, όπου ξεχωρίζει η αρχιτεκτονική του Γκαουντί και η εκπληκτική εκκλησία Sagrada Familia. Μοναδική καταλανική κουζίνα, παραθαλάσσια πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή και ιδιαίτερη ομορφιά 
4. Ρώμη
Σειρά έχει η αιώνια πόλη, με πτήση από τη Βαρκελώνη, που απαιτεί αρκετές μέρες αν θέλετε να την εξερευνήσετε καλά. Κολοσσαίο, Πάνθεον, το συντριβάνι Τρέβι, οι ιστορικές πλατείες και το κοντινό κρατίδιο του Βατικανού αναμφίβολα ξεχωρίζουν. 

Μια νύχτα στο τρένο και φτάνετε στην αυτοκρατορική Βιέννη, όπου θα απολαύσετε σοκολάτα βιεννουά και το παραδοσιακό σοκολατένιο γλυκό sachertorte, θα δείτε τα ανάκτορα, τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο του κόσμου, την όπερα, πολλά μουσεία και γκαλερί και φυσικά τον επιβλητικό ναό του Αγίου Στεφάνου αλλά και το δημαρχείο με ελληνικά στοιχεία. 

Μόλις τρεις ώρες μακρυά βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, μια πανέμορφη πόλη, πολύ ρομαντική, στις όχθες του ποταμού. Ανεβείτε οπωσδήποτε στο λόφο με το κάστρο, κάντε κρουαζιέρα νυχτερινή και επισκεφτείτε το πράσινο νησάκι της Μαργαρίτας. 

Ταξιδεύοντας αρκετές ώρες με τρένο, θα βρεθείτε στο Βερολίνο, μια από τις πιο ζωντανές και έντονες ευρωπαϊκές πόλεις. Θα δείτε το τείχος του Βερολίνου με το μουσείο του, πολλά μουσεία και γκαλερί, όμορφες πλατείες και πολλά μπαρ για νυχτερινή διασκέδαση. 

8. Ντουμπρόβνικ
Με πτήση από το Βερολίνο, θα βρεθείτε να περπατάτε στα σοκάκια της κροατικής πόλης, μια περιοχή γραφική που οι κόκκινες σκεπές δίνουν ιδιαίτερη ομορφιά. Επίσκεψη στα τείχη της πόλης με θέα πάνω από την πόλη και τη θάλασσα. Η παλιά πόλη εντυπωσιακή και φιλόξενη με πολλά καφέ και παραλίες.

9. Αθήνα
Η ελληνική πρωτεύουσα είναι ένας θησαυρός από αρχαία μνημεία με κορυφαίο βέβαια το λόφο της Ακρόπολης. Εντυπωσιακή η περιοχή της Πλάκας με τις αγορές της, τα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, πολλές ταβέρνες, την αρχαία Αγορά και το Ηρώδειο. Επιβάλλεται επίσκεψη στο καινούριο και υπερσύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης.  

10. Κωνσταντινούπολη
Φτάνοντας εκεί θα έχετε πάει στο άκρο της Ευρώπης, όπου η ανατολή συναντά τη δύση. Στην παλιά πόλη δείτε το  Blue Mosque, το παλάτι Topkapı και φυσικά την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφιας. Μην χάσετε μια βόλτα με καραβάκι στα νερά του Βοσπόρου. 
Βλέποντας λοιπόν αυτές τις 10 πόλεις θα έχετε πάρει μια καλή ιδέα της Ευρώπης. Αναμφίβολα υπάρχουν αναρίθμητα άλλα όμορφα μέρη, αυτά είναι απλά μια καλή αρχή!! Σας ευχόμαστε να πάτε σε  πολλές πόλεις και γιατί όχι να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας!


Πηγή: lonelyplanet.com Με επιμέλεια κειμένων από την ομάδα του traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου